Powered by Blogger.
RSS

Welcome to my place | Follow me

Tuesday, April 12, 2011

majalah sekolah~ satu penerangan

http://3.bp.blogspot.com/_W-KPQejs3hI/TUWNsPOwCJI/AAAAAAAAAPQ/jlN9T7ROHFU/s400/majalah+sekolah.jpg

Assalamualaikum...

aq saje nak tulis sikit, walaupun sebok d Sarawak ni.. tapi atas sebab hati aku rase tersentuh giler. aku kene jugak tulis utk pemberitahuan kepada semua.

Aku ade terbace komen2 org pasai majalah sekolah.. aku sebagai ketua editor ( bersama -sama Muin )pasai die banyak buat kerja. aku suroh cikgu jadikan muin ketua editor bersama aku tanda penghargaan atas usaha dan jasa die dalam pembuatan majalah ni. aku x kesah pon.. tu sbb ade 2 ketua editor taun ni.. yg lain hanya ada nama dan gmbo je dlm majalah tu...

nak cerita la sikit tentang dugaan dan kesusahan 'merealisasikan' majalah sekolah tahun lepas..

aq x mintak pon nak jadi ketua editor. tapi sebab cikgu yang suroh sbb xde org lain. walaupun aku bodoh dan x pandai buat, tp cikgu suroh jugak. aku terpaksa terima. mule2 mmg la rase mcm mudah sbb ramai ajk. tp sebaliknya..

aku la tangkap gmbo kelas
aku la tgkp gmbo persatuan
aku la tangkap gmbo guru
aku la tgkp gmbo korg form5 sorg2.
aku la kene cari alamat korg.
aku la kene kutip laporan persatuan.
aku la kene cari bahan.
aku la kene cari karya pelajar.
org yg spatutnya buat kerja tu sume buat x sempurna.

banyak masa PnP aku x masuk kelas, sebok dengan majalah.
sampai kene marah dgn cikgu matapelajaran sbb slalu x masuk kelas. ade yang kate aq saje ambik kesempatan. pagi kene buat, petang kene buat. malam buat kt umah.. korg tau ke? ha???????????
mase cuti pon aku kene buat. hatta cuti raya pon kene buat. wakil majalah dtg rumah nk suroh aku present depan die.

untuk pengetahuan, 4 kali aku buat majalah tu.. aku buat skali, ade je salahnye.. macam2 salah... kali ke 4 pon ade salah.. bayangkanlah.. aku tulis lain, deme buat lain. aku boh gmbo lain, die tempek gmbo lain. aku tulis nama lain, die pandai2 buat name lain. ejaan pon belambak salah. aku la kene cek. ejaan BI pon banyak salah. aku dah la BODOH BI. aku mintak bantuan kak ummi aiman semakkan..

aku sedar kesilapan nama kamu. bukan kamu aje.. ramai lagi yg salah. aku dah buat pembetulan, tp masih salah. EMPAT kali aku buat pembetulan. kalau x pecaya dtg rumah aku. kamu tgk majalah2 yg aku buat n ade kesilapan.. korg mane tau!!!

aku ni sekupang pon x dpt.. tp aku nak tlong buatkan utk warga yussufian... cikgu mona da pesan, kamu kene bsedia sbb nnt mesti ada banyak mulut2 yg akan bising komen ttg majalah sekolah.. tp aku redha je.. terima kasih la atas kata2 korg..

aku mintak maaf.. mcm sia2 je aku buat.. syukran.. wallahualam...


* maaf, penceritaan tunggang tebalik.. buat dlm keadaan kelam kabut

7 comments:

ummi_musician93 said...

sabo je la.. ce senang je ckp sabo kan.. ape nk di buatkan lg.. bkn senang nk puaskan hati semua org... banyak hallllahh.. kan..

paeh said...

ummi, mreka x faham keadaan org...

Muin said...

Assalamualaikum ..

Wahai "kamu" ..
Perlu ke tulis dlm blog ? kami dah buat yang terbaik utk majalah yussufian tuh ..
TERKILAN bila ada orang seperti "kamu" ni sampai nk beritahu dlm blog ..

masyitah*azzahra* said...
This comment has been removed by the author.
masyitah*azzahra* said...

http://namakumasyitah.blogspot.com/2011/04/aku-mnx-maap-ye.html

W said...

sabar je.. mulut orang takkan berhenti bercakap, manusia mana ada yg sempurna. +__+

kamal_niza09 said...

sabar paeh...hidup tanpa dugaan,tekanan etc apalah nikmat nya. itu semua ibarat rencah yg pelbagai rasa dlm masakan tetapi hasilnya ialah keenakan n kesedapan kan.... heheheh good luck 4 ur interview k.

About