Powered by Blogger.
RSS

Welcome to my place | Follow me

Monday, May 2, 2011

kisah LUCU+MENDEBARKAN

Assalamualaikum... aku nak cite satu kisah lucu+sedih+menggerunkan.. haha

hari sabtu lepas.. aku ngan ummi syakirah, ummi aiman, faris asnawi, amin n ummi farhana n ADIK kecilku IMAN... g release tension kt Eco Park, Taman Botani.. al maklum la.. dah lame x kuar same2.. best jugak... tgkp2 gmbo.. bsiar siar ambik angin..

tgk gmbo.. hee...




























kite balik dekat maghrib... balik tu kite singgah solat kt masjid.. pas solat kite g makan kat Sari Indah.. lepas lame makan.. kite pon nak balik... amin g bayo makan (tq amin). kite pon bgun dari bangku...

Tibe2..!!! IMAN adik aku hilang... mule2 tenang je... mungkin ade dalam kreta or tandas... kite pon g la tengok.. tak jumpa!!!!! mula rase cuak.. smua bpecah... hati mule bdebar... jnuh g mencari... tepi kedai tu dah la sungai... hati jadi lagi x sedap!!! takot!... aku menyalak nangis.. terjerit jerit...

IMAN!!! IMAN!!!! KAMU PEGI MANE IMAN!!!!!
mak... makk.... maap kan paeh makk...

3 ummi dah meleleh air mata... sume truskan mencari... aku tanye semua org kat situ.. sume x nampak... aku dah tengok sungai tu...

JANTUNG AKU MAKIN KENCANG....
aku dah guling2 kat tanah.... kelam kabut dibuatnye.. mcm budak2...

si ummi farhana cari sampai hujung barisan kedai sane... die g tempat kedai yang ade dangdut. die buat pengunguman...

SESIAPA YANG ADA TERJUMPA BUDAK KECIL SILA BAGI TAHU SAYE... ape la ummi farhana ni.. ngaco org bdangdut... deme sume kate anak kamu ke ilang??? hahaha...

ehmm... aku g suruh amin n faris g balai buat report... aku bgegas ke PEJABAT PAS BATU GAJAH. deme ngah mesyuarat... aku maklumkan... dan mereka membantu aku mencari.. sms tentang kehilangan adik aku tersebar kepada semua ahli PAS di Batu Gajah. Ada yang datang membantu dan ada yang call bertanya...

mak ayah n family x tau lagi hal ni.. takot nk bg tau...

aku dan kawan2 truskan pencarian.. aaku menjerit- jerit.. IMAN!!! IMAN!!!.. 3 ummi ngobak tak terkata.. ayo mate meleleh mcm budak2.. haha..

balai polis call aku.. die soh aku datang balai.. nk bg kterangan... aku pon dtg la.. crite pasai adik aku ilang di sebar di walki talki die seluruh malaysia.. polis dah nk panggil bomba.. nak cari dalam sungai.. polis dah sampai di tempat kejadian...

aku teruskan menyalak..

IMAN!!! MANE KAMU IMAN!!!!

polis suruh aku bg tau mak ayah.. aku x brani.. aku call ummi.. soh die bg tau mak... kak ummi nule2 x brani... kak ummi ni kan orgnye lemah.. hehe.. die gagahkan diri.. die call mak aku..

klimaks..

ASSALAMUALAIKUM... CIKMA.... IMAN HILANG CIKMA.... ( dalam keadaan menangis)

tetibe mak aku jawab: nape nangis2 ni.. iman ade ni tengah tido...

ya Allah.. bile mase cikma ambik...

kome tak nampak ke?

aku call ummi farhana... tye die.. then ummi farhana cakap.. PAEH PAEH.. IMAN dah JUMPA... ade kt umah... td mak kamu ambik..

aku pun lega giler!!! tak terkata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku bg tau polis... n stopkan kes ni.. polis pun bg tau semua tmasuk bomba utk stopkan kes ni...

AKU, FARIS N AMIN di BALAI sungguh lega tak terkata..... kite pon bgegas ke kesana balik.. tgk muke semua ceria.. sume gelak antara satu same lain..

sume dah mcm ape dah... malu diri sndiri.. menangis mcm budak2.. haha... aku dah x lalu kate ape.. LEGA sungguh!!!!

tp fikiran kite mempunyai persoalan.. mcm mane kite x sedo mak aku ambik iman? bukan kite je.. semua org x nampak.. mak aku kate die jerit kuat2... tp npe sume x sdo.. tu yang menjadi misteri sampai sekarang...

yang penting adik yang AKU SAYANG selamat...


persabatan antara kite semakin mntap... <3



SAYANG KAMU IMAN!!!!

terima kasih YA ALLAH...

6 comments:

W said...

budak kecik jaga elok2, zaman skrg ni mcm2 blh blaku. +___+

Fida said...

huh?memang mencuak kan! nasib baeq xde pape..huhu

kamal_niza09 said...

tak faham la paeh ? mak kamu ambik iman kat ne, kat tmn ke kat tmp makan?

Nur Nadirah said...

hehehehe....msti comey kome nangeh....hahahaha.... alhamdulillah...nsib la iman x ilang...

ekin.. said...

haha...apelah...jage iman leklok;)

ekin.. said...

haha...apelah...jage iman leklok;)

About